صنایع دستی از زمره صنایع خلاق است که می‌تواند اقتصاد کشور را بهبود ببخشد

صنایع دستی زیرمجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و از زمره صنایع خلاق است که توجه به آن می‌تواند وضع اقتصاد ایران را بهبود ببخشد.

به گزارش میراث آریا(chtn) «حسن طایی»، معاون اشتغال وزارت کار، رفاه و امور اجتماعی نیز در این مراسم تأکید کرد: صنایع دستی زیرمجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و از زمره صنایع خلاق است که توجه به آن می‌تواند وضع اقتصاد ایران را بهبود بخشید.

وی با ارائه پرسشی در رابطه با اینکه با وجود در اختیار داشتن منابع اقتصادی چرا هنوز از رشد چشمگیری بهره مند نبودیم، گفت:  مگر در سال‌های گذشته منابع فیزیکی کمی به اقتصاد تزریق شده که در مدت 60 ساله از نرخ متوسط رشد پنج درصد فزونی نداشته‌ایم، یکی از دلایل این سوال‌ها پایین بودن ظرفیت جذب در اقتصاد آن است و عامل دیگر کم توجهی به اقتصاد خلاق است.

طایی ادامه داد: با رشد زیگزاگی نمی‌توان حامی صنایع کوچک و خلاقی چون صنایع دستی بود. باید با خلق نظام نوآورانه به وضعیت صنایع دستی کمک کرد.

معاون اشتغال وزارت کار تصریح کرد: صنایع دستی زیرمجموعه‌ای از فعالیت‌های فرهنگی و از زمره صنایع خلاق است که توجه به آن می‌تواند وضع اقتصاد ایران را بهبود ببخشد.

وی با بیان اینکه صنایع دستی به عنوان صنایع خلاق نیروی پیش‌برنده توسعه است، افزود: در دهه 2000 میلادی صنایع خلاق فائق بر 2000 تریلیون دلار ایجاد درآمد کردند و حدود پنج درصد از سهم کل تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص دادند و نقش قابل توجهی در بهبود درآمد کشورها داشتند.

معاون اشتغال وزارت کار در ادامه سخنانش اظهار کرد: صنایع دستی بیشتر از هر چیز به سلیقه‌شناسی و بازارشناسی نیاز دارد. آنچه در صنایع دستی اهمیت دارد موضوع تجاری‌سازی است. اهمیت دارد که صنایع دستی وارد زندگی روزمره شود برای همین باید به ایجاد شبکه‌ها و خوشه‌ها توجه کرد.

وی همچنین از معاونت صنایع دستی خواست به تفاهم‌نامه‌هایی که با مراکز آموزشی زیرمجموعه وزارت کار دارد توجه جدی‌تری نشان دهد.

طایی گفت: برای اینکه صنایع دستی و فعالیت‌های فرهنگی در اقتصاد ایران شکل گیرد باید توجه داشت بازار داخلی و خارجی در دستور کلان اقتصاد کشور قرار گیرد و سیاست‌ها و قوانین دوستدار صنایع دستی ایجاد شود.



انتهای پیام/

کد خبر 1394032013